Hatay'da Ne Yenilir

Künefe
Malzemeler

    150 gr Tel Kadayıf

    100 gr Tereyağ

    100 gr Dil Peyniri

    1 Kaşık Pekmez (şart değil ama olursa rengigüzel kızarır)
    Şerbeti:

    4/3 Su Bardağı Şeker

    1 Su Bardağı Su

    1-2DamlaLimon

Tarif

İlk önce şerbeti hazırlıyoruz çünkü künefe sıcak şerbet soğuk olması gerek. Kadayıfıyı tel tel ayırıp havalandırıyoruz.

50 gr Tereyağını eritip kadayıfın üstüne döküp elimizle çok sıkmadan yağı yediriyoruz.

Orta boy bir tavaya(çok çok büyük olmasın)kalan tereyağın yarısını sürüp üzerini pekmezle sıvıyoruz kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz dil peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfıda üzerine yayıp üzerine uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2saat bekletelim.

Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevirepişirelim.

Bir tarafı pişincebir tepsiyada tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağıda sürüp künefenin diğer tarafını pişiriyoruz.

Bir tabağa alıyoruz ve üzerine hazırladığımız şerbetihemen döküpsoğutmadan yiyiyoruz.

Afiyet Olsun

| | | | Daha Fazla |

ÜYELERİMİZİN FİRMALARI

  • BUSRE AYDINLATMA
  • Mavigen Dijital Ajans
  • BÖLGE ÇAĞRI GAZETESİ / İSKENDERUN/HATAY
  • HAS GAZ Antakya Organize Sanayi Bölgesi / HATAY
  • Romen VP Holding ve Emir Invest ortaklığı
  • UYGUNLAR İSTİKBAL
  • TUFAN DEMİR ÇELİK A.Ş.
  • ICG ULUSLARARASI KALİTE KONTROL GÖZETİM VE BELGELENDİRME A.Ş.
  • Kubilaylar
  • Gelişim İskenderun Hastanesi
  • Tamaş Otomotiv
  • MMK Metalurji
  • Health & Travel Services
  • ÖZEL DENTAKADEMİ AGIZ ve DİŞ SAGLIGI
  • İstanbul Dalış Egitim Merkezi ve Turizimi.
  • Cry -can Basınclı Kaplar
  • Farah Turizim
  • Orge Elektirik ve Taahüt
  • İCA Mobilya
  • Tayi Turizim
  • İSTANBUL Gümrükleme ve Müşavirlik
  • Bedir Turizim
  • Uysen Gurup
  • Avrasya Hospital
  • Hatay Medeniyetler Sofrası
  • Hatay Döner
  • Hedef Lojistik
  • Index
  • Pizza Bulls

Hatay'da Ne Yenilir

/  Hatay Medeniyetler Sofrasi Katkilariyla... Tümü